Krémová kalerábová polievka
Potrebujeme:
2 stredne veľké kaleráby, 200 ml mlieka, 2 PL polohrubej múky, 1 KL sušenej koreňovej zeleniny, 1 vajce, muškátový oriešok, pažítková vňať, olej a soľ
Ako na to:Kaleráb nastrúhame na hrubom strúhadle a orestujeme na oleji. Osolíme, pridáme sušenú polievkovú zeleninu a zalejeme troškou vody a dusíme, kým sa kaleráb nerozvarí. Potom dolejeme vodu a necháme zovrieť. Z mlieka a múky pripravíme zátrepku, ktorou polievku zahustíme. Tesne pred dovarení pridáme rozšľahané vajce a nasekanú čerstvú pažítku.
08.03.2008
Podobné recepty
Kalerábová polievka s hubami, Kalerábová polievka, Kalerábová polievka, Krémová zemiaková polievka, Krémová polievka z aljašského lososa s chlebovými krutónmi, Krémová šťavelová polievka, Krémová zelerová polievka, Kalerábová polievka, Krémová zemiaková polievka s párkom, Rýchla cesnakovo-krémová polievka