Pizza Rotunda
½ kg múky, 250 ml vody, 10 g soli, 10 g droždia, 15 g masti, ½ dcl olivového oleja, drvené paradajky, 1 vajce, syr mozzarela, šunka, slanina, klobása, paprika, oregano, cesnak
Ako na to:Múku, vajce, soľ, masť, droždie, olej a vodu vymiesime. Cesto necháme kysnúť 20 minút. Drvené paradajky rozmixujeme vo vode spolu so soľou a oreganom. Cesto rozdelíme na dve časti, z ktorých urobíme kruhy veľkosti pizze. Jeden kruh potrieme omáčkou, poukladáme naň na kocky nakrájaný syr, klobásu, slaninu, šunku a papriku. Takto upravenú pizzu prikryjeme druhým kruhom cesta a po krajoch uzavrieme prstom. Dáme piecť do pizza rúry na 3 minúty, pričom pizzu jeden krát otočíme. Doma pečieme v rúre 10 minút na najvyšší stupeň. Hotovú pizzu potrieme cesnakom a polejeme trochou omáčky.