Krkovička na rozmaríne s grilovanou zeleninou
350 g bravčovej krkovičky, soľ, čierne mleté korenie, sušená koreňová zelenina, olej, 4 – 5 strúčikov cesnaku, 300 g zemiakov, 40 g prerastenej slaniny, 100 g farebných paprík, 30 g cukety, 2 veľké cibule, rozmarín, vývar
Ako na to:Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu spolu s paprikou. Pridáme nadrobno nasekaný cesnak, nakrájané zemiaky a rozmarín. Podlejeme vývarom a varíme, pokým nezmäkne zelenina. Medzitým nakrájame bravčové mäso na rezne. Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme. Sprudka ich opečieme na oleji z obidvoch strán. Zapekaciu misu potrieme olejom. Na dno poukladáme slaninu a na kolieska nakrájanú cuketu. Pridáme zemiaky, zeleninu a rozmarín a navrch dáme opečené rezne. Prikryjeme alobalom. Pečieme 15 minút vo vyhriatej rúre pri 160°C.