Penne so syrovo-špenátovou omáčkou
Potrebujeme:
500 g cestovín z tvrdej pšenice (penne), 1 cibuľa, 1 - 2 strúčiky cesnaku, mrazený alebo čerstvý špenát, 1 sladká smotana, olej, soľ, tymián, parmezán
Ako na to:Do vriacej, osolenej vody dáme variť cestoviny podľa návodu. Na oleji krátko opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme špenát, krátko povaríme a zalejeme smotanou. Podľa chuti osolíme a pridáme trošku tymiánu. Za stáleho miešania varíme 3 - 4 minúty. Uvarené cestoviny scedíme, dáme do pripravenej omáčky a dobre premiešame. Servírujeme s postrúhaným parmezánom.
06.03.2008
Podobné recepty
Penne s nepravou pepermintovou omáčkou, Penne so syrovou omáčkou a baklažánom, Penne s brokolicovou omáčkou, Penne ala Anicka, Cestoviny penne s paradajkovo-smotanovou omáčkou, Kuracie prsia s dubákovou omáčkou a penne, Penne s mäsovou omáčkou, Cuketové penne., Penne s mladou cukinou, Penne con Gorgonzola