Hovädzie roštenky s pikantným dipom
4 ks hovädzej roštenky, 1 zelená paprika, 1 cibuľa, cesnak, soľ, 1 KL sušenej koreňovej zeleniny, 3 PL hladkej múky,, olej, 1 PL masla,
Pikantný dip: 1 biely jogurt, 2 PL kyslej smotany, 1 kyslá uhorka 1 PL šťavy z kyslých uhoriek, 4 ks sterilizovaných feferónov, 2 PL ostrého kečupu
Roštenky naklepeme, osolíme a potrieme roztlačeným cesnakom. Obalíme ich v zmesi múky a sušenej koreňovej zeleniny. Sprudka opečieme na oleji, pridáme maslo a dusíme do mäkka. Medzitým opražíme na oleji nakrájanú cibuľku spolu s paprikou. Do jogurtu so smotanou pridáme šťavu z uhoriek, na jemno nakrájanú uhorku, feferóny, kečup a dobre premiešame. Na tanier servírujeme roštenky poliate výpekom, na povrch uložíme opraženú cibuľu, papriku a zalejeme pikantným dipom.