Neapolská taška
500 g hladkej múky, 10 g droždia, 250 ml vody, 0,5 dcl olivového oleja, 15 g masti, 10 g soli, 250 g paradajkového pretlaku, 10 g syra, 50 g šunky, 50 g šampiňónov, 250 ml oleja, oregano
Ako na to:Múku, droždie, soľ, vodu, olivový olej a masť vymiesime a necháme 20 minút kysnúť. Medzitým si pripravíme omáčku: zmiešame paradajkový pretlak, oregano, olej a soľ. Po vykysnutí urobíme z cesta kruh veľkosti pizze. Potrieme ho omáčkou. Poukladáme naň postrúhaný syr, šunku, šampiňóny a pokvapkáme olivovým olejom. Polovicu cesta preložíme a okraje uzavrieme prstom. Vyprážame v horúcom oleji z oboch strán do zlatista. Hotovú tašku polejeme omáčkou.