Tvarohové knedlíky
150 g tvrdšieho sendviča, 150 g jemného tvarohu, 2 PL petržlenovej vňate, 100 g krupicovej múky, 1 vajce, soľ, Omáčka: 1 PL masla, 1 PL hladkej múky, 250 ml paradajkovej šťavy, cesnak, zeleninový bujón, tymián, 100 g šunky, 1 KL cukru, soľ
Ako na to:Nakrájaný sendvič namočíme do vody, vyžmýkame a spolu s ostatnými prísadami spracujeme na hladké cesto. Vytvarujeme knedlíky a dáme ich do osolenej vriacej vody. Varíme, kým nevyplávajú na povrch. Na rozpustenom masle speníme múku, pridáme zomletú šunku, pretlačený cesnak, cukor, soľ a zalejeme paradajkovou šťavou. Omáčku dochutíme tymiánom, zeleninovým bujónom a necháme prejsť varom. Každú porciu knedlíkov polejeme omáčkou a ozdobíme petržlenovou vňaťou.