Morčacie rezančeky a fazuľa mungo

Potrebujeme:

400 g morčacích pŕs, 1 vajce, 1 PL škrobovej múčky, 3 PL oleja, 1 pór, 1 mrkva, 2 dcl vývaru, 100 g klíčkov fazule mungo, 1 KL sójovej omáčky, 1 KL čerstvého ďumbieru, mleté biele korenie, soľ, sezam

Ako na to:

Mäso pokrájame na rezančeky, vložíme do misky, pridáme škrobovú múčku rozmiešanú v 1 dcl vývaru, vajce a ďumbier. Všetko spolu premiešame a dáme do chladničky odležať asi na pol hodiny. Na oleji opražíme pokrájaný pór, na rezančeky nakrájanú mrkvu, a vmiešame aj mäso. Chvíľu opečieme, podlejeme vývarom a dusíme do mäkka. Pridáme klíčky, sezam, ochutíme sójovou omáčkou, korením a soľou a celé prehrejeme. Podávame so zeleninou a ryžovými rezancami.

08.03.2008

Podobné recepty