Bravčová panenka z rokfortovou omáčkou
Potrebujeme:
200 g bravčovej panenky, soľ, mleté čierne korenie, 3 PL oleja, 100 gr rokfortu, 2 PL smotany, pažítka
Ako na to:Bravčovú panenku jemne naklepeme rukou, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Na zvyšnom oleji rezy z oboch strán prudko opečieme a pri zníženej teplote pomaly dohotovíme. Mäso preložíme a udržiavame na teplom mieste. Do výpeku pridáme nastrúhaný syr, smotanu, pažítku, premiešame a krátko prehrejeme. Touto omáčkou prelejeme mäso. Podávame s kroketami alebo hranolčekmi.
06.03.2008
Podobné recepty
Bravčové soté s ananásom, Medajlónky so slivkovou omáčkou, Bravčová rolka v sézamovej kruste, Bravčová panenka so šampiňónovou omáčkou, Marinovaná bravčová panenka na tymiáne, Bravčová panenka alla Hawai, Bravčové filety na hubách, Bravčová panenka v sezamovej kruste s dijónskou omáčkou a fialovými zemiakmi, Bravčová panenka plnená bryndzou, Bravčová panenka s čučoriedkovou omáčkou