Gaštanová torta s čokoládou
300 g očistených jedlých gaštanov, 7 vajec, ½ l mlieka, 250 ml šľahačky, 100 g nastrúhanej čokolády, 30 g mletých mandlí, čokoládová poleva, 400 g práškového cukru, 20 g uvarených gaštanov na ozdobenie, 50 g preosiatej strúhanky
Ako na to:Žĺtky s 300 g cukru vymiešajte do peny, pridajte jedlé gaštany, (tie uvarte v osladenom mlieku asi 50 g cukru a pretrite cez sito), čokoládu, mandle, strúhanku a tuhý sneh ušľahaný z bielkov. Cesto dajte do tortovej formy a pomaly upečte.
Vychladnutú upečenú tortu rozkrojte na 2 pláty, spodný plát potrite osladenou šľahačkou (osladená 50 g cukru), priložte vrchný diel, povrch polejte čokoládovou polevou a ozdobte uvarenými gaštanmi.