Srnčie medailónky s drveným zemiakom

Potrebujeme:

600 g srnčie karé, soľ, korenie na divinu, husacia pečeň, maslo, tuk, kuriatka mrazené alebo čerstvé, sušené brusnice, pór, varené zemiaky,

Ako na to:

Srnčie karé nakrájame na medailónky. Okoreníme korením na divinu, potrieme olejom a necháme odležať v chladničke. Husaciu pečeň opečieme na panvici. Neskôr opečieme srnčie medailónky, ktoré solíme počas tepelnej úpravy. Do výpeku vložíme cibuľku a maslo, prudko opražíme do zlatista. Pridáme kuriatka a všetko krátko orestujeme. Na ďalšiu panvicu dáme maslo, trochu vývaru a sušené brusnice. Krátko podusíme, dochutíme demmi glacé. Uvarené zemiaky rozdrvíme, vložíme do nádoby s orestovaným pórom a podávame spolu s pripraveným mäsom.

08.03.2008

Podobné recepty