Jahňacie kotlety so žemľovou knedľou a kašou z červenej kapusty
800 g jahňacích kotliet, 40 g pečiva, 4,5 g droždia, 1 l mlieka, 200 g hrubej múky, 2 vajcia, 300 g červenej repy, 80 g slaniny, 10 g škrobovej múčky, grilovacie korenie, morská soľ a korenie štyroch druhov
Ako na to:Droždie rozmiešame v troške teplého mlieka a necháme nakysnúť. Do múky pridáme soľ, vajce a rozšľaháme v malom množstve mlieka, kvások a zvyšok mlieka a dobre vypracujeme na cesto. Nakoniec pridáme na kocky nakrájané pečivo a cesto necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na rovnomerné diely a vyvaľkáme na podlhovasté šišky. Pripravené šišky sa vložia do vriacej osolenej vody a varia asi 20-25 min. Počas varenia sa občas obrátia, uvarené sa vyberú a popichajú vidličkou. Jahňacie kotlety sa jemne preklepú, osolia a okorenia, upečieme ich ma horúcej platni z oboch strán. Červenú repu uvaríme v šupke v osolenej vode. Uvarenú ošúpeme a rozmixujeme mixérom na hustú kašu, dochutíme soľou a koreni. Slaninku narežeme na jemné prúžky, opečieme na panvici. Keď je slaninka pekne opečená zahustíme zásypom škrobovej múčky. Knedľu narežeme na rovnako hrubé plátky a uložíme vejárovito na tanier, červenú kašu formou uložíme na kraj taniera, jahňacie kotlety oprieme o knedľu a prelejeme slaninovou omáčkou.