Kokosová torta s čokoládovou plnkou
7 bielkov, 300 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 200 g strúhaného kokosu, 80 g hrubej múky, 1 ČL prášku do pečiva, tuk na vymastenie formu, múka na vymastenie formy, , Krém:, 100 g mlieko, 150 g čokolády na varenie, 150 g práškového cukru, 3 žĺtky, 250 g masla, 150 g šľahačky
Ako na to:Z bielkov ušľahajte tuhý sneh, pridajte práškový a vanilkový cukor a došľahajte. Potom primiešajte strúhaný kokos a múku s práškom do pečiva. Cesto vylejte do pomastenej a pomúčenej tortovej formy. Upečte v predhriatej rúre. Vychladnutý tortový korpus prekrojte na dva pláty. Spodný tortový plát natrite krémom s druhým priklopte.
Zvyškom krému natrite celý povrch torty. Nastriekajte mriežku z krému a ozdobte šľahačkou.
Krém: Rozlámanú čokoládu, mlieko, práškový, vanilkový cukor a žĺtky v hrnci nad parou vyšľahajte do zhustnutia. Do vychladnutého krému vmiešajte maslo.