Kačacie prsia s pomarančovo–medovou omáčkou a varené zemiaky s petržlenovou vňaťou

Potrebujeme:

600 g kačacích pŕs, 2,5 dcl pomarančovej šťavy, 2 PL medu, 0,5 dcl sójovej omáčky, 0,5 dcl olivového oleja, 800 g zemiakov, 5 g masla, čerstvá petržlenová vňať, 1 strúčik cesnaku, soľ

Ako na to:

Kožu na kačacie prsia narežeme na koži tak, aby vznikla mriežka. Na plechovom pekáči rozohrejeme olivový olej, kačacie mäso potrieme roztlačeným cesnakom, osolíme a položíme stranou bez kože do pekáča, vložíme do predhriatej trúby cca 10 min., potom obrátime a pečieme ďalších 12-15 min. Mäso by malo byť zvnútra ružové a kože chrumkavo upečená. Zemiaky ošúpeme a uvaríme v slanej vode. Maslo roztopíme a pridáme doň čerstvú na drobno nasekanú petržlenovú vňať, zmiešame s uvarenými zemiakmi. Pomarančovú šťavu dáme do hrnca, pridáme med a sójovú omáčku. Necháme variť, až kým nevznikne hustejšia omáčka. Na tanier uložíme zemiaky, kačacie prsia narežeme troma až štyrmi rezmi a jemne prelejeme pomarančovou omáčkou.

03.03.2008

Podobné recepty