Carbonara alla vegetariana
300 g tagliatelle, 2 mrkvy, 2 cukety, 1 pór, 1 veľká červená cibuľa, 50 g kapusty, 2 vajcia, 2 lyžice parmezánu, olivový olej, 1 lyžička muškátového orecha, soľ a biele korenie
Ako na to:Mrkvu a cuketu nastrúhame na slíže pomocou škrabky na zemiaky, tiež kapustu aj pór, cibuľu nakrájame na mesiačiky. Toto všetko dáme na panvicu s olivovým olejom a necháme 2 min. dusiť. Potom okoreníme a osolíme. Na slabom plameni dusíme ešte 10 min. V hrnci uvaríme tagliatelle all dente. Na tanieri rozšľaháme 2 vajcia a pridáme muškátový orech, okoreníme a osolíme. Keď sú tagliatelle uvarené pridáme ku dusenej zelenine, pridáme rozšľahané vajcia, trochu parmezánu, zamiešame 2 minúty a môžeme servírovať.