Kurací steak na hubovom rizote s balsamikovou redukciou

Potrebujeme:

800 g kuracích pŕs, 280 g ryže, 80 g mrazených dubákov, 20 g cibule, 20 g masla, 1 dcl bieleho vína, 7 dcl horúceho zeleninového bujónu, 1 dcl olivového oleja, 0,5 dcl balsamikového octu, štipka práškového cukru, soľ a čierne korenie

Ako na to:

Kuracie prsia jemne naklepeme, osolíme a okoreníme, opečieme na masle a necháme udusiť do mäkka. Cibuľu nasekáme na jemno a opečieme na olivovom oleji 3-4 min, pridáme dubáky a restujeme ďalšie 2-3 min, pridáme ryžu a dobre premiešame. Zeleninový vývar zmiešame s vínom a postupne pridávame do ryže, až sa ryža uvarí do mäkka, podľa chuti dosolíme. Balsamikový ocot necháme variť s práškovým cukrom, za častého miešania, na miernom ohni až nadobudne hustejšiu konzistenciu. Hubové rizoto naložíme do stredu taniera, poukladáme kúsky šťavnatých kuracích pŕs, ktoré jemne prelejeme balsamikovou redukciou a podávame.

03.03.2008

Podobné recepty