Tyčinky alla italiana
300 g špagety, 300 g kuracích pŕs, 200 g medu, 200 g plnotučnej horčice, 3 vajcia, 200 g hladkej múky, 300 g cornflakes, 2 ľadové šaláty, soľ, olivový olej, biele koreni
Ako na to:V hrnci uvaríme špagety ako all dente, mäso nakrájame na prúžky, osolíme a okoreníme. V tanieri vyšľaháme vajcia, tie tiež osolíme a okoreníme a pridáme do nich malú lyžičku medu. Potom mäso( prúžky) obalíme v trojobale ( múka, vajce, cornflakes) a takto obalené mäso dáme orestovať na panvicu s rozohriatým olivovým olejom. Med a horčicu zmiešame. Ľadový šalát premiešame s uvarenými špagetami s troškou olivového oleja. Na tanier naservírujeme špagety so šalátom, navrch ozdobíme orestovanými kuracími prúžkami a celé to pokvapkáme medovo-horčicovou omáčkou.