Bravčové závitky so zeleným korením
plátky bravčového stehna, parmezán, plátky šunky, biele víno, vývar, 2-3 hrste očistených húb, olej, vajcia, rasca, celé zelené korenie, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Väčšie plátky z bravčového stehna naklepte, posypte soľou a korením. Hrste očistených húb vložte na olej do panvice, krátko orestujte, pridajte vajcia, korenie, soľ, rascu a rozmiešajte. Vznikne praženica – plnka.
Plátky mäsa posypte parmezánom a potrite plnkou, na ktorú môžete položiť aj pár guličiek zeleného korenia. Mäso zrolujte, zabaľte do plátkov šunky a previažte niťou. Dajte piecť do rúry, počas pečenia podlievajte vývarom a vínom.
TIP: Ak chcete prípravu urýchliť, plnené rezne dajte do kuchty na kus masla a hrubo pokrájanú cibuľu, podlejte trochou vody a bielym vínom. jedlo je hotové za 30 min.