Marinovaná bravčová panenka na tymiáne

Potrebujeme:

600 g bravč. panenka, 100 g sušené huby, 100 g čerstvé šampiňóny, 100 g mrazené huby, 1 dcl olivový olej, 1 dcl smotana 33%, 1 dcl kurací vývar(kuriatka), 2 ks mrazené zemiakové placky (na porciu), soľ, čierné mleté korenie, tymian, čerstvá petržlenová vňať, cesnak

Ako na to:

Bravčovú panenku narežeme na 150-gramové kusy v tvare valca, osolíme, okoreníme, pridáme tymián, zabalíme do alobalu a pečieme 12 minút. Na oleji opečieme nakrájanú cibuľu, huby (šampiňóny). Kuriatka ochutíme polievkovým korením a soľou, a keď zmäknú vyberieme ich. Do výpeku nalejeme vývar z kuriatok, necháme prevrieť a zjemníme smotanou. Zemiakovú placku vypražíme.

12.03.2008

Podobné recepty