Zemiakové šúľance so zeleninou
500 g varené zemiaky, 200 g múka, 1 ks vajce, 400 g zelenina, 0,5 dcl olej, 30 g huby, 3 dcl zeleninový vývar, 1 dcl víno, 0,5 dcl sójová omáčka, 30 g Solamyl, 10 g ďumbier, soľ, cesnak
Ako na to:Zemiaky uvaríme v šupke očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme vajce, soľ, múku a vypracujeme cesto. Z takto pripraveného cesta vyformujeme šúľance, ktoré varíme v osolenej vode cca 5 minút. Na oleji orestujeme pretlačený cesnak, pridáme na jemné rezance nakrájanú zeleninu a huby, krátko opečieme, zalejeme vínom, sójovou omáčkou a zeleninovým vývarom. Ochutíme soľou, ďumbierom a zahustíme solamylom. Do takto pripravenej zeleniny pridáme uvarené šúľance a spolu zamiešame.