Bravčové kotlety na víne
4 bravčové kotlety, 50 g rastlinného masla, 2 dcl bieleho vína, 2 dcl mäsového vývaru, 2 PL oleja, 2 PL pokrájaných kyslých uhoriek, 1 PL polohrubej múky, 1 PL horčice, 1 cibuľu, soľ, celé čierne korenie
Ako na to:Na rastlinnom masle speníme pokrájanú cibuľu, poprášime múkou a miešame, kým sa nesfarbí dozlata. Po častiach prilievame biele víno a mäsový vývar. Osolíme, pridáme niekoľko zrniek korenia a necháme 30 minút dusiť. Kotlety zľahka naklepeme, osolíme a z obidvoch strán prudko opečieme na oleji. Potom ich mierne podliate dusíme v pripravenej omáčke domäkka. Preložíme ich na teplý tanier, omáčku precedíme, pridáme do nej pokrájané uhorky s horčicou a nalejeme na mäso. Podávame s ryžou.