Vietnamská slepačia polievka
1 mäsitú sliepku, 200 g ryžových rezancov, zázvor, badián, škoricu, muškátový orech, 1 cibuľu, mladá cibuľka, sušená cibuľa, fazuľové klíčky
Ako na to:Sliepku varíme asi jednu hodinu a 15 minút. Keď sliepka začne vrieť je potrebné stíšiť oheň na minimum. Do vývaru pridávame a pečenú cibuľu. Keď je sliepka uvarená, tak ju z vývaru vyberieme von a vykostíme ju, pritom kosti vložíme späť do vývaru. Mäso, najmä slepačie prsia nakrájame na tenké plátky. Kým sa vývar dokončí pripravíme si ryžové rezance (široké) tak, že ich namočíme do vlažnej vody a ovaríme ich vriacou vodou pred podávaním. Na panvici blanšírujeme sušenú cibuľu s klíčkami. Na pripravené rezance naukladáme nakrájané slepačie prsia, ktoré posypeme klíčkami a cibuľou a nadrobno nakrájanou vňatkou mladej cibuľky. Polievka sa podáva horúca.