Pudingová torta s ovocím

Potrebujeme:

Cesto:, 250 g polohrubej múky, 120 g masla, 60 g práškového cukru, 1 vajce, , Plnka:, ½ l mlieka, 2 PL kryštálového cukru, 40 g vanilkového pudingu, 1 žĺtok, lekvár, ovocie

Ako na to:

Zmäknuté maslo vymiešajte s práškovým cukrom, vajcom a múkou. Vypracujte hladké cesto, ktoré zabaľte do fólie a odložte na 30 min. na chladné miesto. Tortovú formu vymastite a rozvaľkané cesto naň preneste a okraje formy obložte. Pečte vo vyhriatej rúre s teplotou 200 °C asi 20 min. Po upečení nechajte cesto vo forme vychladnúť. Potom ho vyberte a po celom obvode potrite lekvárom. Naplňte pudingovou plnkou a ozdobte ovocím.

Plnka: Mlieko zmiešajte s kryštálovým cukrom a pudingovým práškom s vanilkovou príchuťou. Za stáleho miešania uvarte puding. Do hotového pudingu pridajte žĺtok, premiešajte a nechajte trochu vychladnúť.

29.09.2006

Podobné recepty