Pórový nákyp s údeným mäsom

Potrebujeme:

1 kg zemiakov, 400 g údeného mäsa, 100 g ementálu, 30 g rastlinného masla, 30 g hladkej múky, 2 PL kremžskej horčice, 2 póry, 1 cibuľu, 0,5 l mlieka, soľ, olej, mleté čierne korenie,, petržlenovú vňať,

Ako na to:

Zemiaky uvarené v šupe očistíme a nakrájame na kolieska. Pór narežeme na väčšie kolieska a údené mäso na kocky. Zapekaciu nádobu potrieme rastlinným maslom vrstvíme zemiaky, pór, mäso, každú vrstvu jemne pokvapkáme olejom a osolíme. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, poprášime hladkou múkou, prilejeme mlieko a za stáleho miešania privedieme do varu. Potom pridáme horčicu, soľ a mleté čierne korenie. Nákyp prelejeme omáčkou a posypeme postrúhaným ementálom. Zapekáme v predhriatej rúre na 200 °C 30 min. Na záver posypeme petržlenovou vňaťou.

03.03.2008

Podobné recepty