Falošná piškóta
Cesto: 2hrnčeky polohrubej múky, 1 1/2 hrnčeka práškového cukru, 2 vajcia, 1 hrnček mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 1 prášok do pečiva,1 vanilkový cukor
Plnka: cca 1 kg jabĺk
Poleva: varová čokoláda, kúsok cery
Zo surovín si pripravíme piškótové cesto, ktoré dáme upiecť do predhriatej rúry. Keď bude cesto hotové necháme ho vychladnúť. Následne si pripravíme jablká: očistíme, nastrúhame najemno a podusíme ich v plytšom hrnci vo vlastnej šťave, kde pridáme škoricový cukor a môžme pridať aj vanilkový cukor. Keď už uvidíme že jablká hnednú vypneme. Na vychladnuté cesto dáme jablká a počkáme kým vychladnú. Pripravíme si polevu nad parou, pridáme do nej trochu cery a urobíme polevu. Keď už je poleva hotová, tak ju vylejeme na jablká a necháme vychladnúť.