Chutná torta
Cesto:, 250 g polohrubej múky, 60 g práškového cukru, 130 g masla jedno vajce , , Plnka:, 400 ml smotany na šľahanie, ¾ kg tvarohu, 6 vajec, 50 ml ovocnej šťavy, 60 g hladkej múky, 30 g jemného kukuričného škrobu, 350 g práškového cukru , , Na zdobenie:, čerstvé ovocie: jahody, kivi, mango, 5 g tortového želé v prášku
Ako na to:Zmäknuté maslo vymiešajte s práškovým cukrom. Pridajte vajce, múku a vypracujte hladké cesto, ktoré odložte na 40 min. na chladné miesto. Tortovú formu vymastite a vysypte hrubou múkou po celom obvode. Odležané cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske do tvaru kruhu a opatrne ho preložte do formy tak, aby sme ním pokryli jej dno i boky. Navrstvite plnku a dajte piecť do vyhriatej rúry pri teplote 180 °C na 60 min. Po upečení a vychladnutí vyberte tortu z formy, obložte ju nakrájanými kúskami ovocia, ktoré zalejte pripraveným tortovým želé.
Plnka: Smotanu vyšľahajte. Žĺtky vymiešajte s práškovým cukrom, z bielkov ušľahajte tuhý sneh. Vyšľahanú smotanu miešaním spojte s tvarohom, vymiešanými žĺtkami s cukrom. Potom do tejto masy postupne pridávajte tuhý sneh z bielkov, ovocnú šťavu, múku, kukuričný škrob. Dobre zmiešajte.