Šľahačková torta
Cesto:, 100 g masla, 100 kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 4 vajcia, 70 g mletých mandlí, 100 g kakaa, 50 g hrubej múky, 50 g Solamylu, 1 kypriaci prášok do pečiva , , Plnka:, ½ l smotany na šľahanie, griotka na ochutenie korpusu, kandizované višne, čokoládu na strúhanie
Ako na to:Maslo s cukrom vyšľahajte do peny, pridajte vajcia a ešte došľahajte. Potom pridajte ostatné suroviny a dobre spolu zmiešajte. Cesto vylejte do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečte v stredne teplej rúre asi 30 min. Vychladnutý korpus prekrojte na 3 pláty, každý plát cesta pokvapkajte griotkou, poukladajte naň kandizované višne a potrieme vyšľahanou šľahačkou. Vrch ozdobte zvyšnou šľahačkou, postrúhanou čokoládou a višňami.