Ruda vášeň
300 g bravčového mäsa, kečup, pivo (biele+kola, alebo čierne), 2strúčiky cesnaku, olej, rasca, majoránka, soľ, čierne korenie, papriková koreniaca soľ, zemiaky, korenie na americké zemiaky
Ako na to:Bravčové mäso narežeme na cca 1cm hrubé plátky. Do vriacej osolenej vody dáme na 15 min porezané bravčové mäso. Medzitým si pripravíme omáčku, ktorou budeme natierať mäso. Kečup spolu s majoránkou, soľou, mletým čiernym korením, paprikovým korením, rascou, pivom a cesnakom zmiešame do riedkej hmoty. Do nej následné ponoríme už uvarené mäso a poukladáme na plech. Plech spolu s mäsom vložíme do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme cca 25-30 minúť (pečieme pokiaľ nebude hotové). Mäso počas pečenia zopár krát poobraciame. Zemiaky si narežeme na 1/4 a poukladáme na pekáč trocha osolíme a pridáme kúsok oleja, necháme piecť pri teplote 180 stupňov cca 30 min. Ku koncu pečenia zemiaky posypeme americkým korením a zvýšime teplotu na 200 stupňov/max a zmeníme program na gril a pečieme 5 minúť.