Zemiakové dolky
350 g polohrubej múky, 300 g v šupke uvarených zemiakov, 1 vajce, štipku soli, 20 g droždia, 100 ml mlieka, 1 lyžica cukru, tuk na vyprážanie, čučoriedkový kompót alebo džem, biely jogurt, práškový cukor na posypanie
Ako na to:Vychladnuté zemiaky ošúpeme, postrúhame a spolu s múkou dáme do misy. Z droždia, mlieka a cukru, ktoré pridáme k múke, vypracujeme mäkké cesto. Cesto dáme na pomúčenú dosku, rozváľkame ho alebo rukou roztlačíme na hrúbku 5mm. Pohárom povykrajujeme kolieska a necháme ich kysnúť. Dolky vyprážame vo väčšom množstve tuku alebo v oleji z oboch strán. Hotové ich natierame čučoriedkami alebo džemom. Polejeme trochu osladeného jogurtu a ozdobíme, príp. posypeme práškovým cukrom.