Kysnutý makovník z rebarborou
Kysnuté cesto: 1 kg polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, štipka soli, 2 dcl oleja, 3 vajíčka, 0,5 l mlieka, l7 lyžíc kryšt. cukru, 1 kocka droždia
Plnka: mak podľa potreby, cukor podľa potreby, 1 vanilkový cukor, rebarboru
Z mlieka, cukru a kvasníc si urobíme kvások. Pridáme do múky, do ktorej sme pridali prášok do pečiva, štipku soli a vypracujeme cesto. Pridáme olej, vajíčka, dobre to spracujeme a necháme nakysnúť. Mak zomelieme, zamiešame s cukrom a vanilkou. Z cesta si rozdelíme 4 bochníky, ktoré rozgúľame, posypeme makom a navrch dáme rebarboru nakrájanú na 1cm, dosť na husto. Zrolujeme, popicháme vidličkou, pomastíme vajíčkom a dáme upiecť do vyhriatej rúry.