Letná štrúdľa
1 balenie lístkového cesta z obchodu, hrnček červených alebo čiernych ríbezlí, pol hrnčeka čerešní, pol hrsti sekaných vlašských orechov, kryštálový cukor(asi 4 lyžice, podľa chuti), 1 vajce na potretie, maslo alebo Cera na vymastenie plechu
Ako na to:lístkové cesto rozdelíme na 2 časti, pretože 1 balenie postačí na 2 štrúdle. Vyvaľkáme asi na hrúbku 2 mm, posypeme ovocnou zmesou (ríbezle, čerešne, orechy zmiešané s cukrom) a sformujeme do tvaru štrúdle. Potrieme rozšľahaným cukrom a upečieme vo vopred predhriatej rúre, asi 25 minút na 200 stupňov Celzia.
Tip: Vyvaľkané cesto položte radšej rovno na plech, pretože prenášanie plnej neupečenej štrúdle z dosky na plech je trochu riskantné.