Rýchlomäso

Potrebujeme:

bravčové karé alebo krkovička, soľ, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, horčica aj kremžská (nemusí byť), olivový olej

Ako na to:

Mäso nakrájame na tenšie plátky a jemne naklepeme. Obidve strany osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a mletou červenou paprikou. Do misy z jánskeho skla ukladáme tak, že jednu stranu mäsa potrieme kremžskou horčicou, navrstvíme do misy, potrieme obyčajnou horčicou a pokvapkáme olivovým olejom. Dáme ďalšiu vrstvu mäsa a poriadne pritlačíme, aby sa vrstva natretej horčice prilepila na ďalší rad a zas potrieme horčicou a pokvapkáme olejom. Takto vrstvíme mäso a striedavo potierame raz kremžskou a raz obyčajnou horčicou. Necháme odležať aspoň 12 hodín. Mäso potom z oboch strán opečieme do chrumkava na troške oleja. Ako príloha sú vhodné hranolky, krokety, červená kapusta s farmárskou omáčkou, jemne do červená opečená na kolieska nakrájaná cibuľa, na oleji opražené polky chleba, na ktoré zvlášť opečieme volské oká, tatárska omáčka, kečup, zelenina.

13.07.2008 | autor:

Podobné recepty