Silvestrovská slaná torta
1 okrúhly chlieb, 200 g masla, sardelová pasta, 2 vajcia natvrdo, 150g šunky, tenké plátky syra, sardinky, mäkkú salámu, pečeňovú paštétu, kápiu, olivy, uhorky, reďkovky
Ako na to:Z chleba vyrežte tvar okrúhlej torty a skrojte vrchnú a spodnú časť. Zostatok rozrežte na 6 rovnako hrubých plátkov. Sardelovú pastu vymiešajte s maslom a prelisujte s uvarenými vajciami. Týmto krémom z oboch stranách natierajte chlebové pláty (spodný len z jednej strany). Na jeden z natretých plátov položte na tenko narezanú šunku, na druhý plátky syra, na tretí pečeňovú paštétu, na štvrtý rozpolené a vykostené sardinky a na piaty kolieska mäkkej salámy. Prikryte posledným plátom. Tortu stlačte a natrite zvyšným krémom. Povrch ozdobte podľa fantázie kápiou, uhorkou, reďkovkami, zvyšným syrom a salámou.