Vanilkový pohár s marhuľami
pre 4 osoby
300 g marhúľ, 1 čili papričku, 4 stonky mäty, 100 ml bieleho vína, 100 g kryštálového cukru, 300 ml mlieka, 3 /PL pudingového prášku s vanilkovou príchuťou, 250 g nízkotučného tvarohu
Marhule umyjeme, rozpolíme, vyberieme kôstky a pokrájame na kúsky. Čili papričku rozrežeme, opatrne odstránime semienka a najemno nasekáme.
Biele víno a 50 g cukru v hrnci prevaríme. Pridáme pokrájané marhule, nasekanú čili papričku a prikryté 6 až 8 minút dusíme. Potom necháme vychladnúť. Mätové lístočky otrháme, najemno nasekáme a pridáme do kompótovej zmesi.
Osem lyžíc mlieka rozmiešame s pudingovým práškom. Zvyšné mlieko dáme variť s 50 g cukru. Do horúceho mlieka vlejeme rozmiešaný pudingový prášok. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Hotový puding nalejeme do misy a necháme vychladnúť. Občas premiešame.
Do vychladnutého pudingu vmiešame tvaroch. Striedajúc obe vrstvy rozdelíme marhuľový kompót a pudingovú zmes do pohárov. Pred servírovaním dáme na 30 minút do chladničky.