Grilované fašírky

Potrebujeme:

pre 4 osoby
600 g mletého mäsa (pol bravčového a pol hovädzieho), 2 PL strúhanky, ½ PL mierne pikantnej sójovej omáčky, 2 PL kečupu, 1 PL plnotučnej horčice, 1 ČL mletej červenej papriky, 1 menšiu cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, 1 ČL drvenej rasce, 2 ČL posekanej petržlenovej vňate, štipku mletého muškátového orieška, soľ, mleté čierne korenie, 4 žemle alebo ciabatty, olej na potretie mriežky

Ako na to:

Do misy k mletému mäsu pridáme strúhanku, sójovú omáčku, kečup, plnotučnú horčicu, mletú papriku a premiešame. Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno, cesnak roztlačíme a pridáme k mäsovej zmesi. Zľahka primiešame rascu, posekanú ptrežlenovú vňať a dochutíme mletým muškátovým orieškom, čiernym korením a soľou.
Necháme hodinu odstáť v chladničke. Z masy vyrobíme štyri väčšie guľky, ktoré stlačíme medzi dlaňami aby vznikli hrubšie placky. Predrejeme gril a mriežku potrieme olejom.
Počas grilovania fašírky obraciame z oboch strán. Pripravujeme 8 až 10 minút. Podávame s čerstvou zeleninou v prekrojenej žemli alebo ciabatte, ktorú sme nakrátko ogrilovali na mriežke.
Tip: Počas grilovania môžete múso potierať ľubovoľnou grilovacou omáčkou.

21.07.2008

Podobné recepty