Malinová omáčka k mäsu
pre 4 osoby
400 g čerstvých malín, 100 g jemného kryštálového cukru, 100 ml vody, 150 ml sladkého červeného vína (najlepšie portské), šťavu z 1 pomaranča, 2 ČL bobuliek zeleného korenia, 1 ČL škrobovej múčky, soľ, mleté čierne korenie
Cukor s vodou a vínom dáme variť do kastrólika. Asi po 5 min, keď sa cukor rozpustí, pridáme maliny a zakryté ešte 5 min povaríme na miernom ohni.
Omáčku prepasírujem cez sitko, aby sme odstránili zrniečka. Precedenú omáčku dáme znova variť na mierny oheň a pridáme zelené korenie. Škrobovú múčku zmiešame so šťavou z pomaranča a za stáleho miešania vlejeme do omáčky.
Na záver osolíme a okoreníme podľa chuti. Podávame k pečenému alebo ku grilovanému hydinovému a bravčovému mäsu.