Šalát s malinami
pre 2 osoby
200 g pareného údeného syra, 100 g čerstvých malín, 100 g šalátu lollo bianco, 50 g čakankových listov, 50 g poľného šalátu, 6 cherry paradajok, 100 g nasekanýh vlašských alebo kešu orechov, 2 ČL olivového oleja, 1 ČL medovo-balzamikového octu
Maliny, šalátové listy a paradajy dôkladne umyjeme a necháme odkvapkať, prípadne osušíme. Paradajky pokrájame na štvrtinky, šalátové listy natrháme na menšie kúsky. Syr pokrájame na tenké plátky.
Na dva taniere úhľadne poukladáme plátky syra, ktoré posypeme malinami, šalatovými lístkami, paradajkami a posekanými orechmi. V menšej miske zmiešame olivový olej s octom a prelejeme ním šalát naservírovaný na tanieroch. Pred podávaním vychladíme.