Čerešnové guľky
pre 6 osôb
500 ml mlieka, 100 g detskej krupice, 20 g masla, 1 vajce, 300 g polohrubej múky, soľ, 700 g čerešní, roztopené maslo na poliatie, tvaroh a práškový cukor na posypanie
Z mlieka a krupice uvaríme hustú kašu. Keď je takmer vychladnutá vmiešame do nej maslo, vajce, múku, osolíme a vypracujeme cesto, ktoré sa nesmie lepiť na ruky. Z cesta odoberáme menšie kúsky, do ktorých zabalíme umyté odkvapkané čerešne.
Pripravené guľky vložíme do osolenej vriacej vody a keď vyplávajú na povrch, ešte ich minútu povaríme a potom pomocou dierovanej naberačky vyberáme. Každú porciu polejeme roztopeným maslom, posypeme rozdrobeným tvarohom a práškovým cukrom.