Jahodová zmrzlina s mascarpone

Potrebujeme:

300 g jahôd, 80 g jemného kryštálového cukru, 1 žĺtok, 250 g mascarpone, 2 ČL citrónovej šťavy

Ako na to:

Očistené jahody dôkladne umyjeme a necháme odkvapkať. Niekoľko kusov si odložíme na ozdobenie a zvyšné rozmixujeme v mixéri spolu s cukrom. Potom primiešame žĺtok.
Mascarpone vymiešame v miske s citrónovou šťavou. Pridáme rozmixované jahody a zľahka premiešame metličkou. Zmes vylejeme do zmrzlinovača alebo do formy a dáme zamraziť. Občas premiešame. Podávame ozdobené jahodami.
Tip: Zmrzlina z mascarpone je o niečo tuhšia než klasické druhy zmrzliny pripravené z mlieka a smotany. Môžete ju podávať ozdobenú kopčekom šľahačky.

21.07.2008

Podobné recepty