Diétna torta Tiramisu
½ kg piškót, ½ kg jemného tvarohu (bez tuku), 250 ml pochúťkovej smotany, 2 vanilkové cukry, 4 PL práškového cukru, 3 vaječné bielky, 250 ml silnej čiernej kávy, 2 PL rumu, 1 kopcovitú ČL mletej škorice, 1 kopcovitá ČL kakaa, ½ kg piškót, ½ kg jemného tvarohu (bez tuku), 250 ml pochúťkovej smotany, 2 vanilkové cukry, 4 PL práškového cukru, 3 vaječné bielky, 250 ml silnej čiernej kávy, 2 PL rumu, 1 kopcovitú ČL mletej škorice, 1 kopcovitá ČL kakaa
Ako na to:Na dno tortovej formy uložte piškóty, ktoré namočte do vychladnutej precedenej kávy, do ktorej ste pridali rum. Na piškóty natrite tvarohový krém a urobte dve vrstvy. Poslednú vrstvu krému vyrovnajte stierkou. Kakao a škoricu zmiešajte a cez jemné sitko posypte povrch torty. Odložte na 12 hod. do chladničky a môžete podávať.
Tvarohový krém: Vymiešajte tvaroh, pochúťkovú smotanu, vanilkové cukry, práškový cukor a vaječné bielky.