Letná torta

Potrebujeme:

20 g želatíny, 400 ml mlieka, 125 g masla, 1 balíček vanilínového cukru, 125 g práškového cukru, 1 téglik roztierateľného tvarohu, 200 g okrúhlych piškót, 2 PL kakaa, 350 g čiernych ríbezlí

Ako na to:

Želatínu necháme napučať v 200 ml mlieka. Dno tortovej formy vystelieme celofánom a naukladáme naň piškóty. Malú časť ríbezlí roztlačíme a polovicou šťavy pokvapkáme spodnú piškótovú vrstvu. Piškóty ďalej navrstvíme a pokvapkáme zvyškom šťavy.
Napučanú želatínu vyžmýkame, rozpustíme v 200 ml a vychladíme. Tvaroh vyšľaháme so zmäknutým maslom, s cukrom a rozpustenou želatínou. Dve tretiny krému vylejeme na piškóty a obsypeme očistenými, odstopkovanými ríbezľami.
Zvyšný krém vymiešame s kakaom a vylejeme na ovocie. Necháme v chlade tuhnúť aspoň 4 hodiny, najlepšie však cez noc.

27.07.2008

Podobné recepty