Cheesecake

Potrebujeme:

375 gricotty, 375 g smotanového syra - napr. Philadelphia Buko, 230 g krupicového cukru, 3 vajcia, 1 lyžica jemnne nastrúhanej citrónovej kôry, 1 lyzička vanilkového extratu
Na korpus: 125 g maslových sušienok - napr. Opavia, 55 g mletých mandlí, 45 g masla rozpusteného + trocha na vymazanie formy

Ako na to:

Rúru predhrejeme na 140 C. Pripravte korpus: Sušienky vložte do robota a rozsekajte ich na drobky. Pridajte mleté mandle a maslo a spracujte, aby sa všetko spojilo.
Vymažte tortovú formu s priemerom 22 cm a dno vyložte papierom na pečenie. Do formy natlačte rovnomerne silnú vrstvu sušienkovo-mandlovej zmesi a dajte chladiť. V robote dohladka spracujte ricottu a smotanový syr.
Pridajte cukor, vajcia, citrónovú kôru a vanilkový extrakt. Prešľahajte a zmes naneste na pripravený korpus. Pečte hodinu a desať min tak, aby bola náplň po okrajoch zlatá a v strede sa ešte ľahko chvela.
Cheesecake nechajte vychladnúť, najskôr vo forme, a potom v chladničke.

18.08.2008 | autor:

Podobné recepty