Rizoto s mladým hráškom
Potrebujeme:
280 g ryže arborio, 2 dcl suchého bieleho vína, 100 g masla, 100 g parmezánu, soľ, korenie, olej, 200 g mladého cukrového hrášku (zelenina podľa sezóny), 1 dcl šľahačkovej smotany
Ako na to:Ryžu orestujte na oleji, podlejte bielym vínom a varte asi 10 minút pri stálom miešaní. Okoreňte a osoľte. Pridajte šľahačkovú smotanu a dovarte. Umyté hráškové struky alebo inú zeleninu uvarte do polomäkka. Zelenina do rizota by mala ostať chrumkavá. Ryžu zjemnite maslom, zmiešajte s parmezánom a hráškovými strukmi. Ihneď podávajte.
31.08.2008
Podobné recepty
Hliva so zeleným hráškom, Kuracia pečeň na dijonský spôsob, Kuracia pečeň na dijonský spôsob, Šafranové rizoto s modrým syrom, s grilovanými krevetami na cesnaku a limetkou, Ryžové rizoto s hlivou, Pizza so zeleným hráškom a s vajcom, Dobrota zo salámy s hráškom, Rizoto s brokolicou, Rizoto s brokolicou, Artičoky s hráškom