Jednoduchá jahodová torta
Korpus: 100 g polohrubej múky, 2 ČL prášku do pečiva, 100 g cukru, 1 vanilkový cukor, 100 g Hery, 3 vajcia
Pudingový krém: 2 PL cukru, 1 puding s vanilkovou príchuťou, 400 ml mlieka
Plnka: 1/2 kg jahôd, 2 balíčky tortového želé, 1/2 l vody, 3 PL cukru
Do misy dajte všetky suroviny na korpus a elektrickým šľahačom spracujte na cesto, najprv krátko na najnižšom stupni, potom na najvyššom stupni, 2 min.
Cesto dajte do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (priemer 26 cm). Dajte piecť do elektrickej rúry predhriatej na 180 °C (teplovzdušná rúra 160 °C).
Korpus nechajte vychladnúť. Nožom uvoľnite okraj formy a korpus preložte na servírovací tanier. Okolo korpusu upevnite očistený okraj tortovej formy.
Puding uvarte podľa návodu, len v 400 ml mlieka s 2 PL cukru. Uvarený puding nechajte 15 min. chladnúť a ním potom polejte korpus. Nechajte úplne vychladnúť.
Jahody nakrájajte na hrubšie pozdĺžne plátky a poukladajte ich od stredu torty (vytvorte akési kruhy z jahôd). Tortové želé pripravte s vodou a cukrom podľa návodu na obale. Polejte ním jahody a nechajte stuhnúť. Po úplnom stuhnutí uvoľnite nožom okraj formy a zložte ho z torty.
Tip: Do cesta na korpus môžete pridať trochu nadrobno posekaných mandlí. Tortu môžete tiež podľa chuti posypať mandľovými lupienkami alebo hoblinkami z čokolády.