Tekvicovo-pomarančový lekvár

Potrebujeme:

3 kg očistenej tekvice, 3 veľké pomaranče, 3 citróny, 2 kg želírovacieho cukru, 500 g kryštálového cukru

Ako na to:

Do väčšieho hrnca dáme kryštálový cukor, trocha podlejeme vodou a pri miernej teplote varíme. Keď sa cukor rozpustí, pridáme pokrájanú tekvicu, citrónovú kôru a vytlačenú šťavu z citrónov a pomarančov. Za občasného miešania varíme, až sa tekvica úplne rozvarí. Odtiahneme hrnce z plameňa a necháme mierne vychladnúť.
Potom masu rozmixujeme, dáme ju späť do hrnca a zasypeme želírovacím cukrom. Za stáleho miešania opäť varíme, až lekvár začne hustnúť. Odstavíme ho a po chvíli môžeme nalievať do pohárikov. Uzatvorené poháre dáme na chvíľu sterilizovať.

31.08.2008

Podobné recepty