Hubová štrúdľa

Potrebujeme:

1 kg jedlých zdravých húb, 1 čerstvé alebo mrazené lístkové cesto, 300 g mletého hovädzieho mäsa, 2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľku šalotku, 3-4 lyžice kečupu, 100 g tvrdého eidamu, petržlenovú vňať, soľ, čierne korenie, 1 vajíčko, olej

Ako na to:

Na panvicu nalejte olej a pridajte nasekanú cibuľku, cesnak, mleté mäso. Pár minút duste a pridajte očistené a nakrájané huby. Poduste ešte desať minút, kým sa neodparí voda, dochuťte soľou, korením, kečupom. Nechajte vychladnúť.
Lístkové cesto rozdeľte na dve časti a rozvaľkajte. Posypte vychladnutou plnkou, petržlenovou vňaťou a strúhaným syrom. Zaviňte, potrite rozšľahaným vajíčkom a dajte upiecť.
Podávajte so zeleninovým šalátom ako ľahký letný obed.

31.08.2008

Podobné recepty