Hubová polievka
1 kg lesných húb (najlepšia je zmes), 1 cibuľku, olej, soľ, biele korenie, 200 ml kyslej smotany, 200 ml sladkej smotany, 1 väčší topený syr, 1 jablko, olej, 30 g údenej slaninky
Ako na to:Huby, cibuľu a jablko očistite a nakrájajte. Na panvicu nalejte olej, pridajte nadrobno nakrájanú slaninku, polovicu húb a smažte do chrumkava. Do väčšieho hrnca nalejte olej a usmažte cibuľku. Pridajte druhú polovicu húb, nakrájané jablko, podlejte trochou vody a duste asi 15 minút.
Pridajte obe smotany, nakrájaný topený syr a varte do rozpustenia syra. Premiešajte ponorným mixérom, dochuťte soľou a korením. Nakoniec pridajte usmažené huby so slaninkou a podávajte s čerstvým chlebom.