Torta s bielym hroznom
1/8 l bieleho vína, 100 g + 4 PL cukru, 2 vajcia, 1/8 l smotany, 200 g múky, šľahačka, citrónová šťava, 1 vanilkový cukor, 400 g bieleho hrozna, 12 g želatíny, 130 g Hery, orechy
Ako na to:Z múky, cukru, vajec a hery spracujte krehké cesto, ktoré nechajte v chladničke odpočinúť. Potom cesto rozvaľkajte na placku, ktorú dajte do tortovej formy. Na niekoľkých miestach cesto prepichnite vidličkou, a pečte asi 20 min.
Želatínu namočte na 10 min. do studenej vody, keď napuchne, rozvarte ju na miernom ohni. Žĺtka ušľahajte s 2 PL studenej vody na hustú penu, pridajte cukor, citrónovú šťavu, biele víno a želatínu.
Z bielkov ušľahajte sneh, postupne prišľahávajte smotanu a vanilkový cukor. Keď začne hmota tuhnúť, spojte ich žĺtkovou masou.
Krémom potrite korpus, hornú plochu vyplňte bobuľkami hrozna. Okraje ozdobte šľahačkou a posypte orieškami.