Hubové dolky
450 ml pochúťkovej smotany, 10 PL polohrubej múky, 2 vajíčka, soľ, 300 g húb, 100 g strúhaného eidamu, 1 lyžičku prášku do pečiva, olej, 150 g syra feta, bylinky
Ako na to:Huby očistite a nadrobno nakrájajte. Smažte ich na panvici asi 15 minút. Osoľte a okoreňte, nechajte vychladnúť. Pár lyžičiek usmažených húb odložte.
250 ml smotany zmiešajte s vajíčkami, múkou, so strúhaným eidamom, s práškom do pečiva a hubami. Na panvicu nalejte olej a smažte dolky.
Syr feta postrúhajte alebo pomrvte a zmiešajte s 200 ml smotany. Dolky ozdobte ochutenou smotanou, posypte trochou usmažených húb a čerstvých nasekaných byliniek.