Ružová polievka

Potrebujeme:

1 cviklu, 2 mrkvy, 1 petržlen, kúsok zeleru, 3 stredné zemiaky, 1 citrón, 1 cibuľu, 1 jablko, soľ, olej, 150 g kuracích pŕs, 1 kocku slepačieho masoxu alebo slepačí vývar, mleté čierne korenie, 1 lyžičku paradajkového pretlaku, 100 ml smotany, sezamové semienka

Ako na to:

Cviklu umyte a dajte variť do hrnca. V druhom hrnci na oleji usmažte cibuľu, koreňovú zeleninu, podlejte slepačím vývarom a varte.
Pridajte zemiaky nakrájané na kocky, očistené a nakrájané jablko a všetko uvarte domäkka. Keď je cvikla uvarená, nechajte ju chvíľku vychladnúť, ošúpte ju a nakrájajte na plátky. Z jedného plátku vykrojte srdiečka, ostatnú cviklu spolu s uvarenou zeleninou a paradajkovým pretlakom rozmixujte. Osoľte, okoreňte a pridajte citrónovú šťavu.
Na panvici rozpáľte olej a kuracie prsia pokrájané na jemné rezance opečte. Do každého taniera dajte za lyžicu opečených kuracích rezancov a zalejte ružovou polievkou. Na každú porciu dajte lyžicu smotany, ozdobte srdiečkami z cvikly a posypte sezamovými semiačkami.

31.08.2008

Podobné recepty